Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 23:27 - SMS
Автор: qbylkovcvqt Категория: Изкуство   
Прочетен: 3196 Коментари: 11 Гласове:
3



Не можеше да повярва. Видя я още щом влезе. Приближи и не можеше да свали очи от нея.
Върна се в онзи ден. Беше преди две години. На рождения си ден трябваше да е с любимата жена. И уговорка имаха. И планове, предвкусваше романтиката. Обаче се скараха, винаги ставаше така. Винаги нещо помръкваше преди още да се е случило. Тя го караше да се усмихва. Не беше вярвал, че ще му се случи отново. Беше се влюбил и това не му даваше мира. Но много трудна се оказа тази любов. Трябваше да иде при нея, щяха дълго да се разхождат и да гледат как дърветата сплитат върховете си в небето. Искаше да са заедно, като тези дървета, заедно в едно цяло. После заедно щяха да отидат на онзи купон на плажа... Обади му се и му каза да не идва. Едно телефонно обаждане събори всичките му пясъчни кули...
Тогава се появи другата. Тя никога не поставяше условия. Не го кореше, казваше, че и е мъчно да гледа как се самоубива, но не би могла насила да го промени... На самия рожден ден му изпрати SMS, в който му обещаваше изненада на следния ден точно в 5 сутринта. До това време той беше удавил лошия си късмет богато в топлината на домашната гроздова. Точно в 5 сутринта дойде втори SMS - "В центъра съм. Току що дойдох, не успях по-рано." Такава си беше, винаги успяваше да го изненада истински. Появяваше се внезапно и внезапно си тръгваше, явно се догаждаше за всичко, но не се сърдеше, не мърмореше. Само понякога в очите и се четеше безбрежна тъга. Ако не се появеше в такива дни, когато най-силно се чувстваше самотен, то му изпращаше различни неща или просто картичка с няколко реда. Разказа и какво му се беше случило, не я беше лъгал, а тя умееше да слуша. С болка попиваше неговата болка и винаги беше съгласна да направи за него това, което щеше да го усмихне.
"Да идем двама на купона", каза и и тя се съгласи. Взе си китарата и се качиха на първия влак. Обичаше да пътува. На нея също и харесваше. Показваше и от прозореца всички красиви места, през които преминаваха. Показваше и къде беше скитал и къде беше ходил за риба, къде беше отсядал на пaлатка. Говореше и за спокойствието сред природата и пълната хармония, която можеш да постигнеш със себе си там. И и обещаваше да я заведе по тези места... Беше искрен, вярваше си, а тя се усмихваше, обичаше да го слуша, нищо че нямаше да изпълни своите обещания. Тя го накара да се почувства добре. Предвкусваше купона. След самотата, в която живееше имаше нужда от шум и приятели.
Тъкмо когато обаче пристигнаха позвъни любимата. Говори дълго с нея. Когато се огледа я видя, нея другата. Стоеше на разстояние и го чакаше. Явно беше на ясно какво се случва. Доброто настроение се смени от тягостно усещане. "Ще ти обясна всичко", каза и. А тя:
- Виж. Още сме на гарата. Ще си тръгна със следващия влак. Ти и се обади след време и и кажи, че си дошъл с приятел. Забавлявай се.
Изплаши се. Тя щеше да си тръгне. Задържа я. Беше с нея тази вечер. Не искаше да си тръгне така.
Преди да идат на купона приседнаха на плажа. Беше валял дъжд. Хладно беше. Даде и пуловера си. Докато свиреше на китарата тя се събу и нагази в морската вода. Стоеше с лице към морето и сякаш вълна беше от него откъсната и стремяща се към него. Свечеряваше се.
После заедно с другите говориха, танцуваха и пяха... докато хоризонтът над морето просветля. Когато на сутринта отново се добраха до гарата и каза, че все пак иска да се види с любимата. Все още бяха с част от компанията. Изморени и пийнали. Пейките в чакалнята ги приютиха. Когато се събуди, нея я нямаше. Почувства се толкова зле. Отчаян беше. Бягаше по всички перони и гледаше в прозорците на неотпътувалите влакове. Беше си отишла. А искаше да остане с него.
От нея не се притесняваше, тя го виждаше въпреки външната му обвивка. А за пред любимата трябваше да се приведе в причличен вид. Дори китарата скри в едни храсти... Боже, какъв скандал му вдигна! Беше по-зле от всякога. Отряза го.
Толкова му докривя. ...а и Тя си беше отишла...
Докато си търсеше китарата я настъпи. Чу я как изхрущя, това още повече го побърка. Захвърли я и си тръгна...

И ето сега. Почти нищо в живота му не се беше променило. Влезе в тази крайморска кръчма след поредното скарване с любимата. Пак го отряза тотално. И тогава я видя. Тя стоеше точно пред него. Не можеше да повярва. Приближи и я докосна. Тя беше - неговата стара китара. Малко повредена, но... висеше там на стената... През тези две години си беше купил други, но не бяха като тази. Тя звучеше с тоновете на душата му. Тя го познаваше, тя звучеше с неговите мисли. Тя тръпнеше от докосването на пръстите му. Сега му спомни за Нея. Не я беше забравил... дали тя си спомняше...



Гласувай:
3



1. mamas - Тези кратички разкази не ги чета...
01.09.2009 00:31
...изживявам ги...
цитирай
2. анонимен - mnogo valnuva6to...pozdravi
01.09.2009 09:15
mnogo valnuva6to...pozdravi
цитирай
3. blagorodnik - Някои жени
01.09.2009 10:13
са пълен тормоз, а други - балсам за душата.
цитирай
4. cefulesteven - И аз като Мамас, изживяване е.
01.09.2009 14:04
И аз като Мамас, изживяване е.
цитирай
5. kelefarn - Този разказ,
01.09.2009 15:53
докосва неща, стари като света и въпреки всичко нови, като живота, който никога не спира. Колко често искаме да променим другия, колко често искаме някой да ни обича такива каквито сме, а не такива, каквито се опитваме да бъдем заради него.
цитирай
6. qbylkovcvqt - mamas, Слава,
01.09.2009 17:25
трудно ми е да ги погледна отстрани и не съм много сигурна какво правя и дали... :), но знаеш?
Твоят коментар ме стресна... но ти си другарче :) може и да си пристрастна ;)

Поздрав!
цитирай
7. qbylkovcvqt - blagorodnik, привет!
01.09.2009 17:27
... странно е защо все пак си падаме по тормоза ;)
цитирай
8. qbylkovcvqt - cefulesteven, Стеф,
01.09.2009 17:29
твоята оценка, като майстор на словото, много ме ласкае :)

Поздрав!
цитирай
9. qbylkovcvqt - kelefarn, приятелю,
01.09.2009 17:31
сякаш четеш в душата ми...
цитирай
10. lagrima - . . и болката се прокрадва, ясен с...
01.09.2009 21:25
..и болката се прокрадва,ясен спомен...
цитирай
11. qbylkovcvqt - виждала ли си стан. . . първо се на...
01.09.2009 21:42
виждала ли си стан... първо се насновава основата, после се затъкават шарките... болката е в основата на живота ни... и нечия ръка поставя с мярка шарките - здраве, радост, любов, щастие, късмет... може би в нюансите на цветовете е нашата възможност за избор...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: qbylkovcvqt
Категория: Изкуство
Прочетен: 2860798
Постинги: 927
Коментари: 4602
Гласове: 26550
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930