Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2017 00:13 - Захар Прилепин: Таксиджиите в Киев питат — кога Путин най-сетне ще дойде .
Автор: born Категория: Политика   
Прочетен: 1724 Коментари: 7 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Известният писател и замкомандир на спецназовския батальон от армията на ДНР разказва за това, какво всъщност се случва в Донбас, за настроенията на украинците и за новата диверсионна тактика на Киев.

imageЗахар Прилепин побывал в гостях на радио "Комсомольская правда"Фото: Михаил ФРОЛОВ

Ние се радваме на живота, а те на смъртта !

- Преди няколко дни имах странен разговор с приятел във Фейсбуке. Бях публиковал «фотомонтаж» – Порошенко си прави селфи на фона на лидерите на «Големите 20». И написах, че сега съдбата на Донбас ще решава спецканал между Вашингтон и Москва. Приятелят ми се възмути и нахвърли: как можеш да се шегуваш, сега не е  време за усмивчици и шегички, днес  в Донбас загина младо момиче...

- Донецк си позволява да се  усмихне, и това е един из принципите на поведение. При нас работят кафенетата, музика, чистота, засадени са розите, девойки се разхождат, тичат деца, смеят се. Тоест, това е своеобразно противостояние на войната. При това , за разлика от онази квазиукраинска страна, не е базирано на постоянното злобно подиграване на противния лагер. Тук никой не реагира на смъртта и убийствата. Току що в Киев са загинали един или двама офицери от спецслужбите. Тук въобще никой не реагира, никой не ръкопляска или се радва. Съвсем никак. Е, убили са някакъв враг. Сравнете, как оните реагираха  на гибелта на Моторола или Гиви – ликува целия им интернет, по телевизиите текат репортажи. При нас по телевизиите няма нищо подобно. Хората живеят собствения си живот. Да, загинал е човек. Тук хора загиват вече три години. И какво - да ходим всички с траурни  лица? Напротив !

- Казваш, имахме Моторола, Гиви, украинската страна се радваше неистово на гибелта им. Интересно е защо украинците нямат подобни  герои?

- При тях не само липсват герои на  такова ниво, там няма дори и  песен на нормално ниво…, както дори и стихове... Нещата ги приемам и разбирам както са, тоест считам че Господ Бог  има и той дава някои неща на някого, а на някои други - не.

- Е, това е твърде просто обяснение.

- Не би могло да има  друго обяснение. Ние имаме простички честни идеали. Нашите ценности са справедливостта,  човечността, родолюбието, православието,.... Не лъжем сами себе си, не се правим на хуманисти...

- Между другото, за хуманизма. Масово се говори, че тези взривени в Киев сътрудници на украинските спецслужби са отмъщение за Гиви и Моторола.

- Това са пълни глупости. Казвам ви с абсолютна  сигурност - никой в ДНР не се занимава с това, въпреки че възможности има. Разбира се, че след атентатите срещу Гиви и Моторола ни сърбяха ръцете да направим нещо. Разбрахме кой стои зад убийството на Арсен (Моторола), проследихме цялата верига. На офицера, който е дал заповедта, просто запалиха апартамента, той просто изгоря, не загина никой от членовете на семейството му. Просто показахме, че те знаем, и няма да забравим. И толкова засега .

- При това зачестиха терористичните актове и в ЛНР и ДНР. Украина отдавна обяви монопол при прилагането на държавен тероризъм. Но тук всичко е някакси съвсем открито.

- Въобще  не се стесняват! В Донецк разбират напълно, кой е наш опонент, противник и враг (не в лицето на Украина, естествено, а в лицето на управляващата я шайка). Проведохме рап-фестивал «Лава Фест» в Донецк и там бе задържан човек, работещ с група други хора, които на стадиона,където се бяха събрали основно деца възраст от 14 до 19 години, бяха поставили пластичен експлозив натъпкан с гвоздеи, с гайки. Бе предотвратен чудовищен теракт. Би бил истински кошмар. 8 хиляди души на стадиона!  Това си е истински украински ИДИЛ ! Захарченко, си мисля, скоро ще догони Фидел Кастро по броя на покушенията. ... Преди 2 месеца срещу  четирима главни водачи на ДНР едновременно са се подготвяли покушения. Покушенията бяха предотвратени, всички бяха хванати, всички си признаха: да, подготвяхме. И това не не бе публикувано  в СМИ, защото ни писна да се занимаваме с тези неща. Първо - започва едно хихикане от украинска страна: решили сте един друг да се избиете. Второ: на кого да разказваш - на хората в Донецк, ли ? Те и така знаят, че в града има доста диверсионно-разузнавателни групи. На хората в Русия? Ами те се досещат .

- Постъпиха новини, че кмета на Горловка Иван Приходько е контузен. Като че ли  за лидерите, не само военните, но и за всички останали, върви някакъв лов? Ти също си медийна фигура заплахи постъпват ли ?

- На моята улица имаше  поставени  мини, а и постъпват разнообразни косвени  и преки свидетелства за това, че ето тук трябва да сме по-внимателни, там е по-добре да не се отива днес. Разбира се, заплахи има. Те са за всеки, не само за мен, а за всички, участници в управлението на републиката.

- Какво е положението в твоя батальон на фронта ?

- Журналистите го наричат «батальона на Прилепин», макар че аз съм замкомбат, комбат е Фомич - Сергей Фомченков. Ни е сме на предната линия в района на Пантелеймоновка, недалеч от Горловка. Мисля, че станахме голям проблем за подразделенията на украинската армия отсреща. По рано Арсен (Моторола, - ред.), когато организирах още батальона, ми казваше: «Захар, имам големи критики към армията на ДНР, че при нас се появилиха «търпящи части». Сега са в сила мински съглашения, има линия на разграничението, те се придвижват, влизат в неутралната зона, в пределите на видимостта започват да се разхождат на своите БМП, джипове, на каквото им скимне. Тъй като имаме примирие, не бива да ги закачаме. Но по принцип те не трябва  да са там  и ние не сме длъжни да бъдем «търпяща войска ». Щом пристигнахме, решихме, че повече няма да търпим това. Ние сме реално воюващ батальон, пет са ранените за този месец. Но аз отлично зная , че от другата страна имат твърде големи проблеми.

- Известно ни е, че освен реалните водиш и виртуални битки в Интернет. Неотдавна прочетох история за «алфовеца» от СБУ, който до майдана нищо срещу Русия не е имал, по-късно в АТО застанал рязко против, а след позора в Дебалцево се уволнил и започнал да си търси работа в Москва. Често ли се случват такива истории? Какви са настроенията в Украина?

- Често. За настроенията в Украина действително зная доста повече, отколкото осталите. Имам достъп до секретната социология, която постъпва и в администрацията на  ДНР, така и при господин Порошенко. И когато на Порошенко поставиха на
бюрото документа, че Александр Владимирович Захарченко влиза в топ-5 най- популярните украински политици, естествено е той да е страшно ядосан. Ако хипотетично си представим, че на  президентски избори се кандидатира Захарченко, той би имал 100-процентен шанс като минимум за втор тур. Всичко това говори за сегашната Украина.

….

Времето работи за нас. И ние прекрасно знаем, как ще завърши- така както завърши управлението на Ющенко, Тимошенко и нещастния Янукович. И за Порошенко финалът ще е същия. И ние спокойно ще го дочакаме.

- От Донбас също ти пишат. Няма ли усещане за умора в хората?

- Да, има умора.


Хората прекрасно разбират, че неонацистска сволочь манипулира властта. Тази власт, която гледа  зад океана, в Латинска Америка.

Преди няколко дни се срещнахме с мой близък познат, занимаващ се със сериозен бизнес в Украин. Той ми разказа:пътувам в Киев три години вече. Сядам в такси, поздравявам. Водачът: «От Москва ли сте, москаль?» Стои, мълчи минута, а после казва: «Кога най-сетне ще дойде Путин? Писна ни вече». Отначало един, после друг, после пети го казва — а пет таксиджии, два мениджери и четири портиери —  това вече е статистика. А преди три години всички киевляни  стояха с изражения на лицата: ще ви разкъсаме, изколим, накъсаме на парченца. Хората постепенно преосмислятнещата, а времето  работи за нас.




Тагове:   Украина,   ДНР,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. born - Линк към оригинала :
23.07.2017 00:15
http://www.balkans.kp/daily/
цитирай
2. apostapostoloff - Това трябва да се докладва за дознание, защото:
23.07.2017 06:28
Измяната, предателството и шпионството са част от престъпленията против Републиката, известни още като противодържавни престъпления. Правната им регламентация е закрепена в Глава I от oсобената част на Наказателния кодекс (чл. 95- 114).
В раздел ІІІ “Диверсия и вредителство” се съдържат политическите престъпления, които представляват косвено, опосредствено посегателство срещу властта и това са престъпленията диверсия и вредителство, които имат сложен или комплексен обект. Това са престъпления, които въздействат пряко върху икономическата база на страната, като чрез това въздействие в крайна сметка се цели да се дестабилизира политическата власт в страната.
цитирай
3. kvg55 - И украинците се надяват като нас - на ...
23.07.2017 07:05
И украинците се надяват като нас - на дядо Иван; на дядя Володя сега.
А трябва сам да си смъкнат фашистите от власт.
И двете републики трябва да се организират и при възможност да настъпват, като организират и съпротива в самата Украйна. Чакането изнервя.
цитирай
4. born - Измяната, предателството и шпи...
23.07.2017 09:35
apostapostoloff написа:
Измяната, предателството и шпионството са част от престъпленията против Републиката, известни още като противодържавни престъпления. Правната им регламентация е закрепена в Глава I от oсобената част на Наказателния кодекс (чл. 95- 114).
В раздел ІІІ “Диверсия и вредителство” се съдържат политическите престъпления, които представляват косвено, опосредствено посегателство срещу властта и това са престъпленията диверсия и вредителство, които имат сложен или комплексен обект. Това са престъпления, които въздействат пряко върху икономическата база на страната, като чрез това въздействие в крайна сметка се цели да се дестабилизира политическата власт в страната.

Докладвай, където е необходимо. Няма само преди 1989 год. да е имало доносници, я. А глупаци винаги е имало и ще има.
ПП. Щях да пропусна : волните пожертвувания за новата ти перука са почти събрани.
цитирай
5. born - Постингът визира същите таксиджии, от които наша медийна корифейка набираше достоверна информация.
23.07.2017 09:42
Няма лошо - и бакшишите имат право на мнение.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Нов постинг, който не прави смисъл.
23.07.2017 23:20
Прилагам Ви линк с постинг, който прави много голям смисъл, но за да го разберете трябва да сте умен колкото Делян Пеевски и интелигентен колкотоГенерал Радев едновременно. Иначе няма да стане:
http://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2017/07/23/zashto-putin-prestana-da-stroi-raketi.1558142
Ще гласувам за постинга Ви, макар да не заслужава...
цитирай
7. born - Бай Дърта Маратонка, дали ще гла...
24.07.2017 23:37
Бай Дърта Маратонка, дали ще гласуваш за постинга, ми е през вързалото на шлифера ми. Ако критерий за интелигентност за теб е ДП или РР, ясно е защо си толкова нагъл и нахален. Никой не те е канил да пишеш коментари, нито пък се интересува от мнението ти. Оставям ги само другите да преценят що за изкуфял комплексиран дъртофелник си. Аре, със здраве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600666
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031