Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2012 15:49 - Защо обичам България ли??? Защото...
Автор: qbylkovcvqt Категория: Изкуство   
Прочетен: 17815 Коментари: 32 Гласове:
32

Последна промяна: 11.07.2012 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                    Аз знам защо обичам България, както всеки за себе си го знае и носи дълбоко в душата си. Мога да изкажа любовта си с изречение или да пиша за нея надълго и нашироко. Знам защо учим и децата си на тази любов към Родината, но не искам да разбера защо ги учим на омраза към Държавата и ги отпращаме далече. Да, навсякъде другаде се живее по-лесно отколкото в България. Но даваме ли си наистина ясната сметка как източваме кръвта и и изсушаваме жизнените и корени?! За каква любов говорим тогава??? 
                Не са много космополитните личности по света, тези, които еднакво добре се чувстват навсякъде и нямат връзката с корените си и нуждата от нея. Но дори и много да са, то те не носят топлината на чувствата в гърдите си, а живеят със силата на хладния разум. Това едва ли ги прави щастливи.
              Започнах да чета една книга, която навярно сами ще разпознаете. Още в самото и начало е поставен проблемът за любовта на българина към своята родина. Тази любов е описана точно по начина, по който самата аз я усещам, затова ще си послужа с думите на автора: 

                  " ...За чужденците може да звучи прекалено сантиментално, когато българи говорят за привързаността си към отечеството. Да, ще кажат чужденците, разбира се, че българите го обичат. Но пък кой ли не си обича родината? За българина обаче тази привързаност значи много повече. Това чувство е тъй пламенно, че то може да се сравни само със състоянието на влюбен човек - с една завладяваща, романтична, екзалтирана, ревнива любов, извор на гордост и на безпокойство, на постоянно въодушевление и упование. 
                    Тя произлиза отчасти от природната красота на страната. Вярно е, че българите са малко шовинисти и напълно убедени, че тяхната страна е най-красива в света. Но ако се говори обективно, мъчно можеше да се намери чужденец-посетител, който да не се съгласи, че нейните планини напомнят швейцарските Алпи, че нейните китни долини и омайни гори са измежду най-привлекателните в Европа, че златните и черноморски плажове нямат съперник по цялата Ривиера. Но освен всичко това тази страна притежава и един особен чар, мъчнообясним, но специфично и неповторимо български, който пораждаше това необикновено, единствено по рода си обаяние...
              Може би тя (мистериозната привлекателност на тая земя) се криеше във въздуха, този невероятно свеж и съживителен въздух, който човек никога не забравя и не намира никъде другаде? Може би беше в цветовете или в начина, по кйто слънцето грее или ветровете веят. Поетите и романтичните натури ще ви говорят за горските потоци  и за планинските цветя, за уханието на здравеца - изключително българско цвете. Те ще приказват за прекрасната Розова долина, единствена в света, или за миризмата на прясно окосена трева. Те ще се обзалагат, че могат да различат звъна на хлопките на нашенските стада измежду хиляди звънци по чуждестранни пасища. Небето в България има особен цвят, ще ви кажат те, и вкусът на водата е различен. Те ще ви описват кукуригането на петлите рано призори на село и ще си спомнят с носталгия за кучешкия лай в късна нощ, като че ли петлите и кучетата звъчат различно в другите страни.
               Това безсъмнено е един романтичен и малко пристрастен възглед. Но кой знае? Може би българите имат право, дори обективно? Може би тази страна е наистина изключителна или във всеки случай различна от другите? По-прозаични, несантиментални думи като географска ширина и дължина или като климат, почва, височина, кислородно съдуржание на въздъха, химически състав на водата и геологично минало може би обясняват същата тази реалност по друг, несубективен начин. 
              ....................................................................................................................................
               
              В България септември е месецът, когато първите предвестници на някаква неопределена тъга се чувстват във въздуха. Отначало те са още съвсем смътни, само краткотрайни намеци, че нещо клони вече към своя край, мигновени потръпвания, бързо удавени в заслепителния блясък на лятото, преди още да имат възможността да се оформят. Това може да бъде само лъх на вятъра, носещ меланхолични спомени; една сянка, малко по-дълга днес, отколкото беше вчера; един различен облак над Витоша или пък носталгичният звън на черковната камбанария, когато камбаните забиват тържествено за вечерната служба. 
              В миг човек си дава сметка, че лятото, горещото сияйно българско лято, е отминало. Не след дълго небето ще промени цвета си и сивотата му ще надвисне ниско над червените керемиди  в села и градове. Уличният паваж ще заблести печално под дъжда и кал ще покрие изораните ниви. Цялата страна ще добие друг вид, по-тъжен, по-овехтял и по-мрачен, като че ли прожекторите над декора на някаква жизнерадостна сцена се загасят и скръбна музика прекъсва едно весело тържество. 
              Това тъжно настроение не всякога е неприятно за българите. Тъгата е всъщност в основата на техния естетичен живот. Българското изкуство - музика, поезия, живопис - отразява това обаяние от красотата на тъгата. Докато в България веселбата, хуморът и насладата от живота имат по-скоро чувствен, буен и съвсем земен характер, любовта, мечтите и мировите размишления са неизбежно напоени с меланхолия. 
             И все пак септември е един чаровен месец, месецът на пастелните цветове, сезонът на узрелите лозя и есенните цветя, времето, когато весели червенобузи деца поемат отново пътя към училище. Преди да се приготви за зимния си сън, страната се наслаждава на топлото септемврийско слънце и като че ли сладко се протяга в една последна прозявка."

Хубаво е. Нали. Отговаря точно и красиво на въпроса. Познахте ли кой е авторът? :) 

image

image

image

image

image

image

image








Гласувай:
39



1. sparotok - !
11.07.2012 16:46
Не случайно ние българите си имаме поговорките:
- Камъка си тежи на мястото.
- На чуждо място и керемидите бият.

Истинските българи обичат България с цялата си душа дори да са далеч от нея. Не веднъж чужденци са ми казвали, че са се удивявали на невероятно силното българско родолюбие. Именно родолюбие, не шовинизъм, не глупаво биене по гърдите...

Имам възможност да контактувам с наши студенти учещи в чужбина и се радвам да видя, как те се гордеят с произхода си. Няма го оня срам от балканския произход, който бе създаден от едни гадинки...

Всеки ден благодаря на Господа, че съм се родил българин!
цитирай
2. qbylkovcvqt - Не става дума само за това дали се ...
11.07.2012 17:29
Не става дума само за това дали се гордеят или не.
Едната гордост с какво помага на България.
Учат в чужбина - няма лошо, но ще се върнат ли?
Ще работят ли за нея? Съмнявам се.
цитирай
3. lidislidis - В свободата на човека влиза и правото
11.07.2012 17:54
Да избира къде да живее, кого да обича и как да живее.
Старите клишета наизустени и издигани в култ за Родина, за обич, за всеотдайност са смешни на фона на действителността, не само в България. Всеки живее според мирогледа и възпитанието си и заради това не навирайте напразно клишета и фалш на родолюбие на другите. Всеки е индивидуалност и трябва да се възползва от своята самостоятелност и мислене...
Обичайте си кого щете, то си е ваше право, но не го демонстрирайте изкуствено, тъй като става смешно... Поздрав и прекрасно лято!:)))
цитирай
4. qbylkovcvqt - Отговорих на поставен в блогпро...
11.07.2012 18:20
Отговорих на поставен в блогпространството въпрос.
На когото му е смешно, да се смее. Тъжно е когато невежите наричат кретен поет като Далчев...
А това с играта на думи за фалш е фалшиво, защото не казва нищо...
Иии част от прекрасното лято за мен ще бъде Пирин, пък нека ми е зле.

Ама книгата не си я чела, нали... :) Писана е от емигрант.
цитирай
5. cefulesteven - Обичам я, защото я обичам. Вече е ...
11.07.2012 18:46
Обичам я, защото я обичам. Вече е ясно, че няма да я и напусна. Имам си семейство, имам си земното щастие, тук и сега. Няма какво повече да получа от света, отколкото тук в своя дом, защото то е Любов. Но преди години, а то не беше толкова отдавна, не бих се поколебал да напусна родината си, стига из света да намеря по-подходящо място. Но бих я напуснал като любима, както ми се е налагало да напускам любима, за добро и на двамата. Но ако повторно можеш да откриеш любовта, дори по-силна и по-честита, повторно родина не можеш да намериш. Казвам го, макар е относително дали и сега живея точно в родината си или в разни мои космически измерения, в които мога да си бъда независимо на коя точка на света се намирам. Знам, че бих открил вдъхновение. Много по-голямо отколкото тук. Знам, че бих могъл да видя още по-голяма красота. Има я из света, няма какво да се лъжем. Но обичта си е обич, необяснима е. И все пак естествена. Няма отговор на въпроса защо син обича майка си, защо майка обича сина си. И защо човек, независимо от избора си, обича родината си. И въпреки, че няма отговор, редно е понякога да се задава. Както в случая. Поздрави.
цитирай
6. qbylkovcvqt - :) Усмивки! Наистина отгов...
11.07.2012 19:10
:) Усмивки!

Наистина отговорът е принципно ясен, но винаги труден за обяснение.
И все пак любовта е и отговорност. Към любимата. Към майката. Към родината...
цитирай
7. анонимен - МИТКО - МНЕНИЕ....
12.07.2012 02:51
ОНОВА, НЕОБЯСНИМОТО, СЕ НАРИЧА ЕНЕРГИЯ, ИЗЛЪЧВАНЕ.... ЗАСЕГА ВСЕ ОЩЕ ОТ СЪВСЕМ НЕПОЗНАТ И МИСТЕРИОЗЕН ВИД, НО НЯКОЙ ДЕН И ТОВА ЩЕ СЕ ИЗЯСНИ... ЕНЕРГИЯ, КОЯТО ГОСПОД ЩЕДРО Е ДАЛ НА ТАЗИ ЗЕМЯ, НАРЕД С ПРИРОДНИТЕ И КРАСОТИ. НО КОЯТО, ЗА ЖАЛОСТ, Е СПЕСТИЛ НА МНОЗИНСТВОТО ОТ НАРОДА, НАСЕЛЯВАЩ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНАТА СТРАНА... НА ОНЕЗИ ХОРА, КОИТО В ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ УПОРИТО ОТКАЗВАТ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ГРАЖДАНИ, В ЕДИННО ОБЩЕСТВО И ТАКА ДА ЗАСЛУЖАТ БОГАТСТВАТА, ДАДЕНИ НАГОТОВО ОТГОРЕ! ВСЕ СЕ СЕЩАМ ЗА ОНЯ ИЗТЪРКАН ЛАФ: "ЕВРЕИТЕ ПРЕВЪРНАХА ПУСТИНЯТА В РАЙ, А БЪЛГАРИТЕ - РАЯ В ПУСТИНЯ...." АЗ БИХ КАЗАЛ НЕ ТОЧНО ПУСТИНЯ, НО БУНИЩЕ - СЪС СИГУРНОСТ!!
цитирай
8. qbylkovcvqt - :) Мисля, че просто има разминаване ...
12.07.2012 06:19
:) Мисля, че просто има разминаване между родина и държава. Всеки би искал да живее достойно в собствената си родина, но за жалост държавата е тази, която унижава своите граждани, затова разбирам и тяхното поведение... Но ако всички плюем на този наш скапан живот и хукнем по света, където се живее лесно, защото най-малкото се спазват законите, то какъв е шансът някой нещо да промени тук...
цитирай
9. анонимен - комбинация
12.07.2012 07:12
между красива природа и прост ,лош и завистлив народец....
Личи,че книгата е писана от емигрант,прекалено е сантиментална - носталгията е притъпила реализма.
Поздрави!
цитирай
10. qbylkovcvqt - :) Нямам време да споря. Книгата е ...
12.07.2012 07:15
:) Нямам време да споря. Книгата е "Корона от тръни" на Стефан Груев ;)
Е до скоро! Хващам пак пътеките, дивите...
цитирай
11. imbe - Не се карайте
12.07.2012 08:54
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
12. анонимен - Васко
12.07.2012 09:02
Защо обичам България ли?......Защото: Това е моето родно място.Това е държавата , където мога да засадя 20 корена домати, да ги гледам как растат и да ги сложа на масата.Това е държавата, където мога да засадя 2 сливи, да си сваря ракийка и да гледам с насмешка прехваленото им уиски. Това е държавата където мога да имам две асми от които да направя 100 литра вино и с чаша в ръка да се състезавам с техните шампански , токайсти, бургундски и т.н вина.Това е държавата, където мога да метна една две пържолки директно на жарта и да ми ухае така, както не би ухаело и в най-престижния "Риц" в Европата.Това е.Мога да застана на 2925 метра над морското равнище, да гледам Бяло море и след 8 часа да се къпя в него.А вие мили сънародници, не ми говорете за стари клишета - любовта никога не е била и няма да бъде клише.Идете където искате, но отвън не ме съветвайте как да живея в собствената си държава.Родината се обича, две мнения няма.Ще ви цитирам един американски президент/мисля, че беше Кенеди, но не съм съвсем сигурен/-"Не питай какво държавата ще ти даде, помисли какво ти си дал на нея"
цитирай
13. анонимен - ехе, България!
12.07.2012 09:05
Всичко, което е българско го обичам! Но се пръкнаха много досадни и зловещи картини , които няма как да обичам!
цитирай
14. alexs - Всеки обича родителите дори и да са ...
12.07.2012 09:50
Всеки обича родителите дори и да са пропаднали хора Така е и с Отечеството Родината ....
И трябва да правим разлика между държава и управляващи .......и Родна страна
Може да не си харесваме управниците и системата за ограбване която са я създал, но природата народа градовете селата са друго нещо....
цитирай
15. d3bep - Хубав постинг. За съжаление иде...
12.07.2012 10:39
Хубав постинг. За съжаление идеалистичен.
Днешната България те изправя например пред дилемата дали обичаш България или си обичаш повече децата....
цитирай
16. анонимен - България е нашата РОДИНА! Тя е ...
12.07.2012 13:57
България е нашата РОДИНА!
Тя е красива, богата и щедра. Имаме си всичко!
Плодородна земя, много красиви планини и много, реки, а морето ни?
Ах, морето ни и то е благодат за душата.
Това, че не умеем да управляваме даденостите си, си е наша грижа, или слабост,
но да отричаме Родината си заради държавата - това е грях, това е черна неблагодарност към Бог, защото Бог ни е дарил с тези богатства.
Лидис с този замръзнал мозък, станал на кюлчета лед, в тази Финландия пак е коментирала, тя е родоотстъпничка и чуждопоклонничка. Жена, която е заминала и забравила за род и Родина за да слугува на финските порядки и да ги
рекламира и благоговее от тях. Пфу! Гнус!
Този постинг трябва да се прочете и от Джойса.
цитирай
17. gocho52 - По-ведро...
12.07.2012 14:45
"Стой си Стойчо във България,
майната и на Швейцария!!!"
цитирай
18. aristotelis - Всяка маймунка в гората си мисли че ...
13.07.2012 10:43
Всяка маймунка в гората си мисли че нейното маймунче си е най-красивото на света а същото си мисли още всяка майка за нейната рожба, така че такива крайни и прехвалени статйи предизвикват най-малко смях!
цитирай
19. zvezdichka - Здравей Славе!
13.07.2012 14:44
Този постинг ме развълнува, защото всичко, което е описал автора, което си казала и ти го преживявам отново и отново. Тази любов не знам как да я обясня, но любовта в своята същност е необяснима. Тя е радостта да преоткриваш скритите богатства ежедневно, ежечастно, защото в думата богатсво е скрито толкова много. Човек е изтъкан от чувства и емоции, един ден забелязва едно, друг ден друго, но важното е съществото му да е отворено за скритата красота на България, за обикновените хорица, от които може да научи толкова неща, за невероятната красота, която понякога може и да носи тъга, когато виждаш, че е недооценена, че се губи или погива, за богатата душевност на българина, за неговия бит, който човек има желание да преоткрива от близкото минало, който се е запазил непокътнат именно в онези малки и забравени селца, в които човек може да бъде посрещнат с отворено сърце като сред свои. Мога да разказвам за тази любов, защото тя е в сърцето ми и се радвам, че съм я познала и че отново нечии думи я разпалват отново в мен, разпалват и спомените от нашите пътувания, а те са толкова красиви!

Коренът духовния е много важен. Ако човек търси да се държи за корена със сигурност ще бъде жив и със сетивата си ще преживява тази Любов! И тази любов неудържимо ще му дава нов и нов тласък. Опита ли я веднъж човек ще търси отново да я преживява, защото тя му дава сили, глътка живот!
Разписа ме Славче :). Благодаря ти за този пост!
цитирай
20. ivesa - Обичам България,
13.07.2012 19:04
защото е моя Родина!Съзнавам,че на нашето поколение се пада нелеката задача да строим живота нов,да направим България добро място за живеене.Длъжни сме да го направим,за да не я напускат българи, за да оцелеят,а не защото не я обичат.Поздрави!:)
цитирай
21. pevetsa - АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!
13.07.2012 19:31
ЗАТОВА ОСТАНАХ ТУК, ... А БИЛЕТЪТ ЗА КАНАДА Е НА ПАРЧЕНЦА В КОШЧЕТО ЗА БОКЛУК!
цитирай
22. qbylkovcvqt - http://www. 5strike. com/bg/i...
16.07.2012 09:10
imbe написа:
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513


Хубавите неща се раждат в спора. :) И без война, моля! ;)
цитирай
23. qbylkovcvqt - Защо обичам България ли?. . . . . . ...
16.07.2012 09:13
анонимен написа:
Защо обичам България ли?......Защото: Това е моето родно място.Това е държавата , където мога да засадя 20 корена домати, да ги гледам как растат и да ги сложа на масата.Това е държавата, където мога да засадя 2 сливи, да си сваря ракийка и да гледам с насмешка прехваленото им уиски. Това е държавата където мога да имам две асми от които да направя 100 литра вино и с чаша в ръка да се състезавам с техните шампански , токайсти, бургундски и т.н вина.Това е държавата, където мога да метна една две пържолки директно на жарта и да ми ухае така, както не би ухаело и в най-престижния "Риц" в Европата.Това е.Мога да застана на 2925 метра над морското равнище, да гледам Бяло море и след 8 часа да се къпя в него.А вие мили сънародници, не ми говорете за стари клишета - любовта никога не е била и няма да бъде клише.Идете където искате, но отвън не ме съветвайте как да живея в собствената си държава.Родината се обича, две мнения няма.Ще ви цитирам един американски президент/мисля, че беше Кенеди, но не съм съвсем сигурен/-"Не питай какво държавата ще ти даде, помисли какво ти си дал на нея"


Еее, Васко, от една партия сме! Ама за сега те бия по точки - домати, грозде, ракия и вино - колкото повече, толкова повече ;)

"Когато клепалото забие при народно бедствие, настъпва моментът всеки, който е взимал, да връща своя дълг. А кой от нас не е взимал от тази щедра нация, не е черпил от жизнеността и и от духовното и наследство?
Искреното ни желание е всеки българин, вътре и вън от страната, да си припомни какво дължи на онези, които са ни създали и с които можем само да се гордеем..."
Стефан Груев

:)
цитирай
24. qbylkovcvqt - Всичко, което е българско го оби...
16.07.2012 09:28
анонимен написа:
Всичко, което е българско го обичам! Но се пръкнаха много досадни и зловещи картини , които няма как да обичам!


Така е. И какво правим, за да ги променим?!
цитирай
25. qbylkovcvqt - Всеки обича родителите дори и да са ...
16.07.2012 09:29
alexs написа:
Всеки обича родителите дори и да са пропаднали хора Така е и с Отечеството Родината ....
И трябва да правим разлика между държава и управляващи .......и Родна страна
Може да не си харесваме управниците и системата за ограбване която са я създал, но природата народа градовете селата са друго нещо....


Трябва да опитаме да създадем нещо, което ще е по-добро и ще ни харесва. :)
цитирай
26. qbylkovcvqt - Хубав постинг. За съжаление иде...
16.07.2012 09:35
d3bep написа:
Хубав постинг. За съжаление идеалистичен.
Днешната България те изправя например пред дилемата дали обичаш България или си обичаш повече децата....


:) Децата са България. Нейното бъдеще. Няма повече и по-малко.
Аз съм романтичка, но до болка реалист. Истината е, че все повече деца започват да остават в България... Винаги има надежда.

цитирай
27. qbylkovcvqt - България е нашата РОДИНА! Тя е ...
16.07.2012 09:38
анонимен написа:
България е нашата РОДИНА!
Тя е красива, богата и щедра. Имаме си всичко!
Плодородна земя, много красиви планини и много, реки, а морето ни?
Ах, морето ни и то е благодат за душата.
Това, че не умеем да управляваме даденостите си, си е наша грижа, или слабост,
но да отричаме Родината си заради държавата - това е грях, това е черна неблагодарност към Бог, защото Бог ни е дарил с тези богатства.
Лидис с този замръзнал мозък, станал на кюлчета лед, в тази Финландия пак е коментирала, тя е родоотстъпничка и чуждопоклонничка. Жена, която е заминала и забравила за род и Родина за да слугува на финските порядки и да ги
рекламира и благоговее от тях. Пфу! Гнус!
Този постинг трябва да се прочете и от Джойса.


Мисля, че макар и да не си признава Лидис също се измъчва от носталгия по родината. В думите и има много горчивина и болка... Нещастие е дълго да си далеч от родината.
цитирай
28. qbylkovcvqt - "Стой си Стойчо във България, ...
16.07.2012 09:39
gocho52 написа:
"Стой си Стойчо във България,
майната и на Швейцария!!!"


Бее, нека се поразходим из Евопата, па и оттатък - няма лошо. Ама да си се приберем пак у нас... :)))
цитирай
29. qbylkovcvqt - Всяка маймунка в гората си мисли че ...
16.07.2012 09:42
aristotelis написа:
Всяка маймунка в гората си мисли че нейното маймунче си е най-красивото на света а същото си мисли още всяка майка за нейната рожба, така че такива крайни и прехвалени статйи предизвикват най-малко смях!


Правилно - моите гарджета са най-хубави!!! :))) А аз познавам много гарджета. :) Никога не е крайно да Обичаш.
А смях буди правописа - 'статИИ' се пише с две И-та...
цитирай
30. qbylkovcvqt - Този постинг ме развълнува, защото ...
16.07.2012 09:44
zvezdichka написа:
Този постинг ме развълнува, защото всичко, което е описал автора, което си казала и ти го преживявам отново и отново. Тази любов не знам как да я обясня, но любовта в своята същност е необяснима. Тя е радостта да преоткриваш скритите богатства ежедневно, ежечастно, защото в думата богатсво е скрито толкова много. Човек е изтъкан от чувства и емоции, един ден забелязва едно, друг ден друго, но важното е съществото му да е отворено за скритата красота на България, за обикновените хорица, от които може да научи толкова неща, за невероятната красота, която понякога може и да носи тъга, когато виждаш, че е недооценена, че се губи или погива, за богатата душевност на българина, за неговия бит, който човек има желание да преоткрива от близкото минало, който се е запазил непокътнат именно в онези малки и забравени селца, в които човек може да бъде посрещнат с отворено сърце като сред свои. Мога да разказвам за тази любов, защото тя е в сърцето ми и се радвам, че съм я познала и че отново нечии думи я разпалват отново в мен, разпалват и спомените от нашите пътувания, а те са толкова красиви!

Коренът духовния е много важен. Ако човек търси да се държи за корена със сигурност ще бъде жив и със сетивата си ще преживява тази Любов! И тази любов неудържимо ще му дава нов и нов тласък. Опита ли я веднъж човек ще търси отново да я преживява, защото тя му дава сили, глътка живот!
Разписа ме Славче :). Благодаря ти за този пост!


Цане, :) разбираме се и се допълваме. Нормално е.
цитирай
31. qbylkovcvqt - защото е моя Родина!Съзнавам, че на ...
16.07.2012 09:47
ivesa написа:
защото е моя Родина!Съзнавам,че на нашето поколение се пада нелеката задача да строим живота нов,да направим България добро място за живее.Длъжни сме да го направим,за да не я напускат българи, за да оцелеят,а не защото не я обичат.Поздрави!:)


Още по-добра алтернатива е да запалим огъня у младите, те да са в основата на промените. Нека пътуват по света, но не само и единствено с мисълта за себе си...
цитирай
32. qbylkovcvqt - ЗАТОВА ОСТАНАХ ТУК, . . . А БИЛЕТЪТ ЗА ...
16.07.2012 09:49
pevetsa написа:
ЗАТОВА ОСТАНАХ ТУК, ... А БИЛЕТЪТ ЗА КАНАДА Е НА ПАРЧЕНЦА В КОШЧЕТО ЗА БОКЛУК!


О, Алекс :))) ! Имала съм подобен момент в живота. Всички искаме да живеем добре. Все пак и аз останах... и не съм съжалявала за това... никога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: qbylkovcvqt
Категория: Изкуство
Прочетен: 2852486
Постинги: 927
Коментари: 4602
Гласове: 26550
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031